Premiul I pentru ADV la Gala Fondurilor Structurale

Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania i-a fost decernat premiul I la sectiunea “Cu Impact INCLUS” la Gala Fondurilor Structurale, realizata la Bucuresti, la jumatatea lunii decembrie a.c.

Evenimentul a promovat povestile de succes din implementarea proiectelor cu finantare din Fondurile Structurale, in competitia organizata de Structural Consulting™ Group si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, fiind inscrise 101 proiecte.

Juriul competitiei a fost format din profesionisti si personalitati din fiecare dintre cele 10 domenii ale Galei Fondurilor Structurale. La fiecare sectiune au fost acordate 3 premii, marii castigatori fiind invitati sa participe la o vizita de studiu la Bruxelles, la Comisia Europeana.

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a participat in competitie cu ambele proiecte mari realizate in ultimii ani – “Primul pas spre o viata independenta” si “Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”.

Cel de-al doilea proiect, „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” – derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”- a fost cel care a adus premiul I organizatiei noastre.

Proiectul s-a derulat in perioada 2010 –2013, cu un buget de peste 4 milioane de euro, un grad de absorbtie de 99%, si avand ca scop dezvoltarea de abilitati profesionale in randul a aproape 300 de persoane cu dizabilitati, inclusiv persoane cu HIV/SIDA, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului si alte grupuri vulnerabile.

„Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” a insemnat realizarea unui studiu comparativ legislatia romaneasca – legislatia UE privind dezvoltarea economiei sociale, informarea a cca. 910 reprezentanti ai institutiilor publice, ONG-uri, companii, persoane cu dizabilitati cu privire la dezvoltarea unor structuri de economie sociala si crearea de noi locuri de munca, infiintarea a 4 Centre de resurse in domeniul economiei sociale in Iasi, Constanta, Mures si Ilfov.

Tot in cadrul acestui proiect s-au realizat: Manual de bune practici privind economia sociala in Romania, formare profesionala pentru 144 tineri din IS, CT si MS in 6 domenii: legatorie, TIC, croitorie, lumanari decorative, arta mestesugareasca, pictura, precum si construirea Centrului National de Economie Sociala, in care functioneaza atelierele protejate ale Util Deco si in care lucreaza 35 de persoane cu dizabilitati.

Pentru detalii in legatura cu proiectul castigator si impactul asupra tinerilor cu dizabilitati angajati sau a specialistilor formati poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania ( tel.0740.513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *