Incalcarea dreptului la viata

Din nou viata pacientilor infectati cu HIV este in pericol, datorita lipsei tratamentului ARV De astazi, unul din medicamentele de baza in terapia pacientilor cu HIV lipseste din farmacia Spitalului de Boli Infectioase Iasi. Conform declaratiei directorului institutiei medicale, dna Carmen Dorobat, “exista riscul ca in zilele urmatoare sa se finalizeze stocul si pentru alte medicamente ARV”. Aceeasi sursa afirma ca disfunctionalitatea a aparut la nivelul distribuitorilor de medicamente, care nu si-au onorat in totalitate comanda de medicamente in luna decembrie.

ADV Romania constata ca in fiecare an in acesta perioada exista o intrerupere de tratament pentru pacientii cu HIV. Oricate masuri se spune ca se iau, situatia se repeta, iar beneficiarilor organizatiei le este pusa in pericol viata.

“Solicitam Ministerului Sanatatii sa gaseasca solutii pentru ca intreruperile de tratament sa nu mai afecteze acesti pacienti, carora le este incalcat astfel dreptul la viata. De asemenea solicitam public Avocatului Poporului si mediului politic sa isi exercite autoritatea de a ancheta care este cauza repetarii situatiei” – declara Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania.

http://www.alaturidevoi.ro/?webpage=detail_news&id_news=2069

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *