Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2015

S-a lansat Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2015, organizata de catre Fundatia NESsT Romania

Competitia si incubarea intreprinderilor sociale din portofoliul NESsT este realizata in colaborare cu UniCredit Foundation si sprijinul a doi actori cu experienta in economia sociala, Social Entrepreneurship Initiative and Foundation (seif), Zurich, Elvetia, si Fundatia Alaturi de Voi Romania.
Scopul competitiei este de a sustine start-up-ul si dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania.

Obiectivul competitiei este de a sprijini si sustine financiar start-up-ul si dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania. NESsT va premia cele mai bune doua planuri de afaceri castigatoare din competitie cu cate un grant de investitie. Totodata, anul acesta, cei care aplica la competitie si au deja o intreprindere sociala functionala sau un prototip de produs, pot castiga un premiu financiar aditional oferit de UniCredit Foundation sub initiativa Your Choice, Your Project. Sprijinul financiar oferit se ridica la suma de 30.000 euro, finantare asigurata de UniCredit Foundation pentru un numar de cinci intreprinderi sociale.
Se pot inscrie in competitie organizatii non-guvernamentale, persoane fizice si juridice din intreaga tara ce sunt motivate sa dezvolte, cu sprijinul NESsT, o intreprindere sociala care sa creeze locuri de munca pentru categoriile dezavantajate din Romania, sa genereze venituri sustenabile pentru categorii defavorizate sau sa dezvolte si sa comercializeze tehnologii care contribuie la crearea de locuri de munca sau cresterea productivitatii si implicit a venituri micilor producatori si mestesugarilor.

Data limita pentru primirea aplicatiilor este 2 martie 2015. Dintre cei care se inscriu in competitie, juriul format din specialistii NESsT va selecta maxim 15 aplicanti.

Acestia vor beneficia, timp de 4 luni, de o serie de workshopuri sustinute de catre Fundatia NESsT in cadrul carora concurentii vor invata, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltarii ideii lor de intreprindere sociala. La finalului acestei perioade de planificare, planurile de afaceri elaborate vor fi prezentate in fata unei comisii de selectie care va alege castigatorii.

Mai multe informatii despre Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2015, ghidul si formularele de aplicare le puteti gasi la adresa www.nesst.org/romania/competitia-nesst-pentru-intreprinderi-sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *