Despre ADV

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania este o organizatie neguvernamentala, infiintata in februarie 2002 de catre Holt International Children’s Service USA, a carei misiune este incluziunea persoanelor seropozitive HIV si din alte grupuri vulnerabile. Sediul national al fundatiei este in Iasi, organizatia avand centre si in Constanta si Tg. Mures.

Organizatia este condusa de Consiliul Director, al carui membri sunt: Angela Achitei, presedinte ADV Romania, Lindi Endicott (SUA), membru – expert international HIV/SIDA, Petrisor Ostafie, membru – reprezentant al beneficiarilor persoane seropozitive HIV.

Timp de peste 10 ani, ADV Romania a derulat peste 40 de proiecte/programe, din care 1 continua si in prezent, cu finantarea unor organisme internationale, autoritati locale si din fonduri proprii. Programele fundatiei derulate la nivel local, regional si national, cat si la nivel transfrontalier/transnational, sunt in domeniul social, un accent deosebit fiind pus in ultima perioada pe dezvoltarea de structuri de economie sociala, in scopul incluziunii persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, organizatia ofera si un pachet de servicii directe pentru persoanele infectate cu HIV (si ele persoane cu dizabilitati).

In paralel, a fost dezvoltata si componenta de lobby si advocacy pentru sustinerea sectorului ONG, promovarea si apararea drepturilor beneficiarilor directi – persoanele cu dizabilitati inclusiv HIV/SIDA si o componenta de asistenta pentru dezvoltare – acordata ONG-urilor din R. Moldova, Ucraina si Nigeria.

Urmare a profesionalismului cu care isi desfasoara activitatea, ADV Romania a primit certificarea ISO 9001- management al calitatii, ISO 14001 – management de mediu, SR OHSAS – standard privind sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale si SR ISO/CEI 27001 – sistem de management al securitatii informatiei.

ADV Romania este prima organizatie din tara care a infiintat 3 unitati protejate sub sigla Util Deco in care a creat locuri de munca pentru persoane seropozitive HIV. In cadrul Util Deco functioneaza un centru de multiplicare, ateliere specializate pe legatorie manuala, arta mestesugareasca si pictura, confectionare lumanari, servicii de arhivare si depozitare documente, personalizare, croitorie (echipamente de lucru si de protectie, lenjerii de pat si fete de masa pentru hoteluri/pensiuni, s.a.), organizare de evenimente (conferinte, traininguri, etc), servicii de distributie de produse (birotica, papetarie, produse de curatenie si intretinere, echipamente de protectie, materiale promotionale). Intreaga oferta de produse si servicii poate fi vizualizata pe site-ul www.utildeco.ro.

In cadrul Util Deco au fost create 35 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, in special tineri, inclusiv unii care vin din sistemul de protectie a copilului.

ADV Romania este unul din promotorii conceptului de economie sociala la nivel national, detinand Centrul National de Economie Sociala la Iasi si alte centre de resurse in domeniu, in Constanta si Tg. Mures, si un centru de resurse on-line www.ropes.ro (produs realizat in economia sociala din Romania).

Fundatia a organizat in premiera Targul National al Unitatilor Protejate, ajuns la a 3 editie, si 5 cursuri de formare in domeniul economiei sociale cu 125 de participanti din tara. ADV Romainia a publicat prima editie a Catalogului Unitatilor Protejate din Romainia (distribuit primelor 1000 de companii mari din tara, ca numar de angajati), a organizat vizite de studiu la propriile unitati protejate facilitaind cunoasterea activitatii sale unui numar de peste 1000 de persoane din tara si strainatate, a dezvoltat site-ul www.unitatiprotejate.ro ca resursa de promovare si initiere de licitatii de produse si servicii de la unitati protejate, a creat platforma europeana www.socialeconomyeurope.eu ca punct de intalnire a unitatilor protejate din UE si a extins economia sociala in R. Moldova prin infintarea primelor doua ateliere protejate – IT si legatorie, dupa atelierele similare de la ADV. Pe lainga aceasta, ADV Romainia a dezvoltat in urma cu 4 ani prima resursa online cu locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati www.jobdirect.ro.

Alte servicii oferite de ADV Romania:

  • Servicii directe – asistenta psiho-sociala; asistenta juridica; integrare socio-profesionala; dezvoltarea de abilitati de viata independenta (in cadrul Clubului Tinerilor);
  • Servicii de prevenire a transmiterii infecţiei cu HIV in comunitate;
  • Servicii de promovare si aparare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati, inclusiv ale celor infectate cu HIV;
  • Lobby si advocacy in domeniu;
  • Servicii de dezvoltare profesionala – cursuri de formare, simpozioane, scoli de vara, conferinte, dezbateri, tairguri ale unitatilor protejate din Romainia s.a..

ADV Romania este acreditata CNFPA pentru: Formator (nr.1117/10.10.2012), Legator manual (nr.1162 /29.10.2012), Operator introducere, validare si prelucrare date (nr. 659/09.06.2010), Confectioner – asamblor articole din textile (nr.658/21.06.2010), Antreprenor in economia sociala (nr. 1000/11.09.2012). De asemenea, fundatia este acreditata de catre DMFPS, Iasi conform Certificatului nr. 0006353 din 12.05.2006 pentru urmatoarele servicii:

  • Asistenta psiho-sociala oferita persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA;
  • Integrarea sociala si scolara a persoanelor seropozitive HIV si din alte grupuri vulnerabile;
  • Integrarea sociala si profesionala a persoanelor seropozitive HIV si din alte grupuri vulnerabile;
  • Informare si asistenta in raindul persoanelor defavorizate si a celor care prezinta comportamente la risc, in contactarea infectiei cu HIV;
  • Servicii de informare si consiliere profesionala si de mediere pe piata muncii.

Cele 3 unitati protejate ale ADV Romania au Autorizatiile nr. 323/18.06.2008 (Iasi); 463/07.05.2009 (Tg. Mures) si 464/07.05.2009 (Constanta).

ADV Romania detine o platforma de 10 site-uri: www.alaturidevoi.ro    www.hivsida.ro   www.utildeco.ro   www.pentrusanatate.eu www.clubultinerilor.eu www.unitatiprotejate.ro  www.fundaumana.ro     www.ropes.ro          www.jobdirect.ro         www.doilasuta.eu

Activitatea sa a fost recunoscuta si apreciata atat la nivel local cat si national, ADV Romania primind peste 23 de premii pe parcursul timpului. Peste 360 de institutii din tara si nu numai (autoritati publice si centrale, ONG-uri, mass-media, companii s.a.) au fost sau sunt parteneri in actiuni/proiecte si programe derulate de fundatie.

Rapoartele anuale ale fundatiei pot fi descarcate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *